Image
Top
Kompas
21 maart, 2014

Ugly duckling

Ik zwerf wat over het wereld wijde web. Ik zwerf wat rond en verbaas me. Over hoeveel mensen hun hersenspinsels aan dit grote web toevertrouwen. Over hoevaak men blijkbaar de behoefte heeft om van zich af te schrijven, te etaleren. Ik val van de ene verbazing in de andere. Ik schiet in de lach. En in een depressie. Ik huil om wat ik lees. En om hoe het eruit ziet. Mijn gedachten draaien rondjes in mijn brein. Heeft men geen klankbord. Geen gevoel. Voor smaak. Geen onderwijs gehad. Ik zwerf wat rond. Tijdverdrijf want ik verveel me. Het regent onophoudelijk en ik zit gevangen. Gevangen tussen verveling en de Hollandse zeikregen. Ik blader verder door de vele ongelooflijke sites. Mooi van lelijkheid. Prachtige woorden in de verkeerde volgorde. Kleurencombinaties en knipperlichtjes waar je, mits je er gevoelig voor bent maar ook als je er niet gevoelig voor bent, spontaan een epileptische aanval van zou krijgen. Ik heb een masochistisch buitje. Ik zal niet stoppen totdat mijn aardlekschakelaar eruit schiet. Pure zelfkastijding. Ik schreeuw. Ga door! Ga door schreeuw ik. Laat me nog jaren druk zijn met verveling. En Hollandse zeikregen.

Comments

 1. Nynke

  Goed omschreven.
  Hollandse zeikregen. Hollandse lente, gebakken lucht en afschuwelijke drama’s, Men leeft op het internet. Is het een zegen?

 2. Gras

  Dank! En goeie vraag… :-)

 3. Na een prachtzomer is het regenseizoen nu weer begonnen.
  Mijn tuinplanten waren hier aan toe.
  Zelf had ik nog wel iets langer op mijn terras in de zon willen liggen.

  Nu wordt het binnen mijn boek uitlezen achter een venster waar de regen tegen aan klettert.

  Vriendelijke groet,

  • Gras

   Oh ik hou van de regen. Ik vind de zomer heerlijk maar dan alleen als het nog ECHT zomer is. Als de zomer dan toch soort van voorbij lijkt, dan ook maar helemaal voorbij. Met lekker veel water en wind. Maar alsnog hebben we soms prachtige nazomers en is het in september nog bloedheet! Ik zou mijn terras nog even open houden als ik jou was :-)
   Fijne (na)zomer!

Voeg een baal toe

Op de vork genomen door

Categorie├źn

Geen categorie, Schrijfsel