Image
Top
Kompas
29 juli, 2014

Op de korrel

Eén miezerige korrel…

Via haar koptelefoon dopje in haar oor waardoor ze met haar rechterhand een vinger in haar oor stak, haar evenwicht verloor en op de vluchtheuvel belandde. Ze brak haar jukbeen en stierf bijna aan een inwendige bloeding door het stuur in haar maag.

In de lens van zijn camera waardoor hij, terwijl hij voor op zijn zeewaardig jacht stond, niet oplette en door een windvlaag van boord werd geslagen, onder de boot gleed en alleen zijn camera ongeschonden kwam bovendrijven.

In de ontwikkel-vloeistof van het laboratorium wat sterk de uitslag van een terminale patiënt beïnvloedde en de gezonde patiënt… et cetera et cetera.

In de loop van zijn geweer waardoor niet het hert werd geraakt maar zijn vrouw.

In haar oog waardoor ze ging tranen en niet scherp meer op haar monitor kon kijken. In de veronderstelling dat ze op een gunstig moment de veilingklok had stilgezet. Een faillissement als gevolg.

In de wond was achter gebleven en onder het litteken was gaan etteren waardoor de infectie in de bloedbaan kwam en de patiënt overleed.

Vluchtig sla ik het zand van mijn broek, bind m’n haren bij elkaar en stap in. In de auto graai ik met één oog op de weg en twee handen in mijn tas naar een tandenstoker. Krijg noch met m’n tong, noch met mijn nagel die korrel tussen mijn tanden vandaan…

 

 

 

 

 

 

 

Comments

  1. Lang leve tandenstokers, lifesavers hoor! Anders zou je nu wellicht in de krant hebben gestaan als freak accident. Of neem je ons nu op de korrel? ;-)

  2. Gras

    Wie zal het zeggen… :-)

Voeg een baal toe

Op de vork genomen door

Categorieën

Schrijfsel

Tags