Image
Top
Kompas
8 december, 2013

Muurbloempje

Het hing voor haar ogen en het bijkleuren was een ramp. Elke maand was het een strijd. Ze droeg het al jaren zo, afgezien van de kleur. Dat veranderde soms van donker naar licht maar toch altijd heel veilig. Zij was dit, dit kapsel, deze kleur. Ze was al grijs en werd nu ook nog grijs. Veilig en grijs. Ze liep op straat en keek naar mensen, naar kleren, naar haren en make-up. Zij durfde niet. Onopvallend door het leven, alles wat ze wilde was al jaren eng en maakte haar elke dag meer onzeker.

Haar tas werd afgepakt, ze smakte met haar gezicht tegen de grond. Bril stuk, tand op straat en een diepe snee in haar wang. De politie liet haar uren wachten, alsof ze in de muur zat in plaats van ervoor. Onverschillig en onbeleefd werd ze behandeld, ook door haar tandarts. Op haar werk werd haar 12,5 jarig jubileum niet gevierd, ze waren haar compleet vergeten. Ze stopte de pakken cake weer terug in haar tas. Met rood doorlopen ogen liep ze naar huis. Thuis gekomen keek ze naar de vrouw in de spiegel. Ze wilde haar nooit, maar dan ook nooit meer zien.

Een weekje maar. Meer was niet nodig om zich als herboren te voelen. Openhangende monden en jaloerse blikken. Ze trapte op straat een jongen van zijn fiets en gooide op het politiebureau haar nieuwe charmes in de strijd. 
Met zowel de agent als een van de fluitende bouwvakkers, haar nieuwe baas en haar nieuwe tandarts, werd ze dolgelukkig…

Comments

  1. Hoi hoi. Wel ff wennen jullie nieuwe lay. Jullie oude vond ik de mooiste die ik ooit gezien had toen ik jaren geleden begon met bloggen. Maar goed alles went. Jullie zijn er nog, dat is het belangrijkste. En ik vind deze niet lelijk hoor. ff wennen! ;)

  2. Hey Blankie!
    Thanks voor je mooie compliment! Al is het voor ons oude weblog ;-) En ja, we zijn er nog! Al kost het mij nu in ieder geval wel meer moeite ons weblog te vullen als toen ik nog niet verslaafd was aan Twitter etc.. Tijdrovend en afleidend is dat maar daar zal ik wel niet de enige in zijn! Leuk dat je ons nog weet te vinden! .

Voeg een baal toe

Op de vork genomen door

Categorieën

Geen categorie