Image
Top
Kompas
7 december, 2014

Hedwig

Op 4 januari 2014 schreef ik dat het nieuwe jaar, toen slechts een paar dagen oud, me paste als een heerlijke zachte winterjas waarvan ik meteen alle ritsjes en zakken had gevonden. Het heerlijke gevoel heeft niet lang geduurd en dus zet ik, net als ik deed met jaar ervoor, een dikke vette streep door afgelopen jaar.

Hedwig hangt in m’n witte kerstboom met al haar mede sneeuwuilen. Goede voornemens? Mijn ervaring is dat alles wat begint met ‘In 2015 ga ik…’ gedoemd is om te falen. En als we wel aan goede voornemens doen begint het vaak met ‘In het nieuwe jaar ga ik meer…’ en knikt men heftig ja om het kracht bij te zetten. Ik probeer bestaat niet en is vervangen door ik ga of ik doe. Ik hoop is vervangen door ik ben overtuigd.

2014 heeft me veel gebracht, niet alleen goeds maar, en het heeft daar absoluut mee te maken, wel nieuwe inzichten. Een leerproces. Ervaring. Groei. En groeien doet pijn. Als ik het afgelopen jaar in wat kreten moet samenvatten dan kies ik: Positief denken, onverwachte wendingen, te weinig rust van binnen en buiten, heb vertrouwen, persoonlijke ontwikkeling, vertrouw niemand, intuïtie.

Heb een fijne Kerst en stap met rust in je hoofd 2015 in. Dan probeer doe ik dat ook…

 

 

 

Voeg een baal toe

Op de vork genomen door

Categorieën

Schrijfsel

Tags

, ,